Over byDD en veelgestelde vragen

byDD staat voor unieke, duurzame, eerlijke en handgemaakte kleding(-accessoires).

byDD door Daphne Desseaux
Mijn kledingkast puilt uit met kledingstukken waarvan ik geen afstand kan nemen, omdat ze er nog goed uitzien, maar niet meer van deze tijd zijn. Daarom ben ik mijn kleding gaan upcyclen.

Mijn creaties heb ik geshowd op catwalks en in exposities. Dit leverde zoveel positieve reacties op waardoor ik kleding(-accessoires) ben gaan ontwerpen en redesignen.

Duurzaam
Ingezamelde kleding upcycle ik of verknip ze om de stoffen ervan te hergebruiken in een van mijn creaties.

Uniek
Geen twee creaties zijn hetzelfde byDD en dus ga je altijd origineel gekleed! De stof uit kleding wordt zorgvuldig geselecteerd en kan maar één keer hergebruikt worden.

Eerlijk
Creaties byDD worden door mij genaaid of door het Utrechtse MVO-atelier i-did waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een naaiopleiding volgen. Kijk bij www.i-did.nl.

Beleving
Het voelt goed om bezig te zijn met het redesignen en upcyclen van kleding omdat we zo een bijdrage leveren aan de bewustwording van anders omgaan met alles wat we bezitten.

Kies je voor origineel, duurzaam en eerlijk? Draag dan de creaties byDD, speciaal gemaakt voor jou en door jou! 


Mindmap PS

FAQ


Wat is een DDachon?

DDachon is mijn benaming voor capuchonsjaal. Een accessoire waarbij een capuchon en das aan elkaar gekoppeld zijn. Te dragen als sjaal.
Deze naam is ontstaan uit de letters DD van mijn naam Daphne Desseaux, je hoort het woord das, tevens de eerste lettergreep van Daphne en 'chon' komt van capuchon.

Op maat bij 'DDachon by you' want jij kiest je favoriete kleurtjes.
Uniek en duurzaam bij 'DDachon by DD' omdat hier stoffen worden hergebruikt.

De DDachon capuchonsjaal is te dragen op een jas, shirt of jurk. Zowel in de winter als zomer, lekker warm in de avond, op de fiets, tijdens een strandwandeling en bij wind.


Hoe kun jij jouw capuchonsjaal ‘DDachon by you’ samenstellen? 

De DDachon capuchonsjaal is reversable, dus draagbaar aan beide zijden.
Je kunt twee kleuren kiezen uit joggingstof voor de zogenaamde binnenkant; een kleur voor de linker binnenkant en een kleur voor rechter binnenkant. Zo ook twee kleuren voor de buitenkant. De vijfde kleur wordt er een die je toekent aan het randje van de DDachon capuchonsjaal. De rand verbindt de binnenkant met de buitenkant.

Geef per mail via info@byDD.nl aan uit welke kleuren jouw DDachon moet bestaan of bel met 06 141 52 456.

Levering is mogelijk binnen 1 week.

Hieronder is het kleurenpalet te zien in joggingstof waaruit je kunt kiezen. De nummers verwijzen naar de PMS kleurenwaaier. Je kunt ook een afspraak met me maken om de kleurtjes te bekijken.

Stalen joggingstof

  

Hoe kun jij jouw ‘DDachon by DD’ samenstellen? 

Jij stuurt de stof(fen) op naar mij waarmee ik jouw DDachon capuchonsjaal ga maken. Deze stoffen kunnen afkomstig zijn uit jouw bestaande favoriete kleding, uit kleding van een beste vriend, dierbaren of uit nieuwe stoffen.
Afhankelijk van de hoeveelheid aangeleverde stof, moet ik al dan niet stoffen uit mijn verzameling tweedehands kleding toevoegen. Dit laat ik aan je zien door je een foto te mailen.
Originele details uit jouw kledingstukken laat ik meestal terugkomen.

Ook kun je een foto van een jas of jurk mailen via info@byDD.nl waarop je jouw DDachon wilt dragen. In bijpassende stijl maak ik een DDachon capuchonsjaal voor je.

Levering capuchonsjaal na aanlevering van de stof(fen) binnen 2 weken.

De 'DDachons by DD' in de shop zijn gemaakt van de stoffen die ik uit tweedehands kleding haal. Zo zijn we duurzaam bezig met hergebruik van materiaal. En heb je altijd een unieke capuchonsjaal!


Wie maakt de capuchoncol?

De col wordt door mij genaaid of door de mensen van i-did in Utrecht. Bij dit naaiatelier volgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een naaiopleiding. Tevens krijgen ze ook een sociaal begeleidingstraject. Ik vind het belangrijk dat we zo ook iets terug geven aan onze maatschappij! Dit past helemaal binnen de kaders van het maatschappelijk ondernemen (MVO). Kijk eens bij www.i-did.nl.


De capuchoncol heb ik samengesteld van stoffen uit tweedehands kleding die ik krijg van vrienden. Ik zoek de mooiste stoffen uit en mix en match zodat er weer een unieke en duurzame capuchoncol ontstaat vanwege het hergebruik van kleding.


Hoe zijn de kledingstukken 'byDD' tot stand gekomen?

Van vrienden krijg ik hun gedragen kleding. De stoffen die ik uit deze kleding haal verwerk ik meestal in een DDachon of een capuchoncol. Sommige kledingstukken die ik bijzonder vind, ga ik customizen / pimpen / restylen.
Deze kledingstukken zijn uniek, exclusief en duurzaam vanwege het hergebruik. 


Je hebt een kledingstuk die je een metamorfose wilt laten ondergaan ‘by DD’, hoe gaan we te werk?

Je geeft per mail via info@byDD.nl aan wat jouw probleem met het kledingstuk is en voegt een foto toe. Ik laat je weten wat mijn idee is. Jij stuurt het kledingstuk op naar mij. Ik maak een schatting hoe lang ik denk bezig te zijn en jij bepaalt de prijs!

 

Hoe lang is de levertijd van de artikelen uit de shop?

Binnen 7 dagen wordt het artikel bij TNT Post aangeboden, maar meestal reageer ik meteen!